Подкрепете каузата ни

Подкрепете каузата ни

Правна рамка

Обществените фондации в България са регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел (в сила от 2000 г.) като фондации в обществена полза. Статутът „в обществена полза“ им дава право да не плащат данък върху получените дарения, а също така дава възможност на техните дарители да получават данъчни облекчения. Данъчните облекчения са в размер до 10% от облагаемата печалба за компаниите и до 5% от общия годишен доход за физическите лица.

Как да помогнем

Фондация „Графия” е неправителствена организация в обществена полза, която работи в две направления: да направим достъпни визуалните изкуства за незрящи хора и образоване на хора в сферата на съвремената фотография.

Ако искате да бъдете дарител на Фондацията или на някои от нейните проекти, можете да го направите по следните начини:

  • на място в офиса на фондацията;
  • чрез превод по банкова сметка:

ФОНДАЦИЯ „Графия”

Обединена Българска Банка

IBAN: BG 94UBBS80021030627640– лева

BIC:UBBSBGSF

  • чрез системата PayPal, като използвате нашия e-mail за получател на дарението;
  • чрез системата на EPAY

Всяко направено дарение в полза на фондация „Графия”, е принос към интелектуалната свобода, креативността за един достоен живот на човека.

Как да направите дарение?

Дарение онлайн

Това е най-бързият и най-удобен начин за паричен превод. Бихте могли да направите дарение по всяко време чрез разплащателната система Pay Pal или Epay, като използвате бутоните по-долу.

Дарение по банков път

Това е най-стандартният и най-използваният начин за паричен превод. Банковата сметка на Фондация „Графия“ в Обединена Българска Банка е: IBAN: BG 94UBBS80021030627640 BIC: UBBSBGSF

Дарение по ведомост Това е вид дарение, при което всеки месец избрана от Вас сума от работната Ви заплата се отчислява в подкрепа на нашата дейност. Без да се ангажирате физически, Вие давате шанс на нуждаещи се хора да водят активен и достоен живот. Ако предпочитате този метод, просто трябва да запознаете своя работодател с намерението си, за да получите съдействието му/й за счетоводното оформяне на ведомостта – размер на сумата и период на отчисляването.

Маркетинг, свързан с кауза Ако искате Вашите продукти или услуги да се отличават на пазара, бихте могли да се насочите към социалния маркетинг. Избирате един и няколко продукта, върху които искате да поставите логото на Фондация „Графия“, и определяте процента от печалбата, който искате да дарите, както и за какъв период от време. Важно е да знаете, че за всяко свое дарение ползвате данъчни облекчения. За да Ви издадем удостоверение за дарение, моля, изпратете своите лични и/или фирмени данни на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Как да направите материално дарение? Можете да подпомогнете нашата дейност не само с финансови средства, а и като дарите продукти по свой избор, които биха могли да се използват за нуждите на Фондацията.

Как да направите дарение под формата на време и труд? Ако сте активен човек и вярвате в равните права и справедливите възможности, бихте могли да ни подкрепите със своя доброволен труд. При среща с екипа на фондацията и/или дневния център можете да се информирате за различните аспекти от нашата дейност и да прецените в кое направление бихте искали да се включите и колко време можете да отделяте за това.

Намерете ни и в мрежата