Екипът ни

Екипът ни

  Алберто Стайков, София, 1974 г.

След бакалавърската си степен по художествена и приложна фотография заминава в Америка и специализира портретна и сватбена фотография като асистент и втори фотограф на американския фотограф Рик Феро и създава собствената си фирма Graphya Inc. на 3 ноември 2003г. През 2007 година мести фирмата в България, като Графия Еоод. Започва да прави ателиета по фотография по време на Детския панаир през 2011 година и създава фотография за малките за първия експериментален европейския месец на фотографията в София. Като фотограф обожава портретната и сватбената фотография, като специално внимание отделя на работата с бременни и новородени.

  Емилия Гегова, Варна, 1985 г.

През 2012 г. завършва магистърска програма „Социална работа с деца и семейства” по специалност „Социални дейности” към Софийски университет „Св. Климент Охридски”, а преди това бакалавър по специалност „Специална педагогика” с профил „Педагогика на зрително затруднените”.

Работила е като Експерт-Управление на човешките ресурси към „Бюро по труда за лица със зрителни увреждания” ЕООД и по различни проекти към Сдружение „ЦПСИ-Приоритети” като технически сътрудник, организатор събития, експерт-социална интеграция на хората с увреждания и др. Последната заемана позиция е координатор на успешно реализирания проект „Метроводител за незрящи” на Сдружение „Център за подкрепа на социалната интеграция-Приоритети” към Институт - Отворено общество.

Към настоящия момент работи в отдел „Архив” към Изипей – АД. През свободното си време се занимава с музика, театър, спорт, туризъм и любителска фотография.

  Ивайло Донков, Варна, 1985 г.

През периода 1991-2002 г. е възпитаник на училището за незрящи „Проф. Иван Шишманов” в родния си град, а средното си образование, както и допълнителна музикална квалификация получава в Националното училище по изкуствата „Добри Христов”, град Варна, със специалност Kласическо пеене.

През 2005 г. е приет в Националната музикална академия в София, където получава висшето си образование – специалност Класическо пеене, в класа на проф. Благовеста Карнобатлова-Добрева. След завършването на магистърската си степен, постъпва в класа по Камерно пеене на проф. Благовеста Константинова, където е понастоящем специализант.

Ивайло Донков успешно съчетава обучението си в музикалното училище и в НМА „Проф. Панчо Владигеров” с активна концертна дейност. През 2008 г. участва в конкурса „Светослав Обретенов” в Провадия, където получава Трета награда. През септември 2010 г., заедно със сопраното Миглена Павлова, на конкурса „Надежди, таланти, майстори”- гр. Добрич са удостоени с Първа награда и Специална награда за „Барокова и ренесансова музика” в категория Ансамблово класическо пеене, втора възрастова група.

През 2013 г. Ивайло Донков печели втория сезон на музикалното телевизионно състезание ”Гласът на България”, с чиято награда посещава петседмична лятна школа в музикалния колеж Бъркли в Бостън, САЩ.

От втората половина на 2008 г. Ивайло Донков усилено се занимава с изучаването и интерпретацията на барокова и старинна музика със съдействието на органиста Янко Маринов. Уникалният гласов тембър, който притежава Ивайло Донков, е особено подходящ за изпълнение на старинна музика. Овладяването на специфичната техника на пеене от младия певец е заявка за многообещаваща кариера в областта на бароковата музика.

 

Login to post comments

Намерете ни и в мрежата